La inflamació de les parpelles, també coneguda com blefaritis, així com el calazi (mussol), són afeccions oculars molt comuns, la millor forma de prevenció és la higiene de les parpelles.

Actualment, hi ha tres mètodes per realitzar una correcta neteja de les parpelles, encara que alguns són més nous i per això menys coneguts:

Les tovalloletes: Són el mètode utilitzat per la majoria de pacients i també el més antic. Estan dissenyades específicament per a la higiene ocular i aconsegueixen una doble acció: Efecte químic gràcies al sabó amb el qual estan impregnades, ja que dissol el material greixosa i escamós que es genera en les parpelles, al voltant de les pestanyes, sense provocar picor. Efecte mecànic gràcies al moviment que realitzem a l’usar-les, aconseguint arrossegar i retirar l’excés de brutícia.

Els sabons: Hi ha una sèrie de productes netejadors que incorporen unes característiques específiques, no provoquen irritació i eviten que el pacient senti picor després de la seva aplicació. Igual que les tovalloletes, amb aquests sabons també aconseguim la dissolució de les secrecions de forma química i mecànica. Però aquesta és una neteja més fàcil de complir que amb les tovalloletes, ja que únicament requereix nostres mans netes, i també resulta més suau i ràpida que el primer mètode.

Els esprais: Són el mètode més nou de neteja palpebral que recentment s’ha incorporat al mercat. A l’igual que les tovalloletes i el sabó, la seva acció també dissol el contingut de la blefaritis, però ofereixen un gran punt diferencial, ja que aconsegueixen modificar les característiques de la base de les pestanyes a llarg termini perquè el pacient tingui menys incidència en el futur.

A més dels mètodes de neteja palpebral a casa, també hi ha tractaments mèdics com la microexfoliació palpebral, una neteja en profunditat dels marges de les parpelles. Aquesta opció està recomanada per a casos de blefaritis anterior, una afecció en la qual hi ha inflamació de les parpelles, acompanyada de la presència de material greixós escamós (similar a la caspa), que en alguns casos pot estar infectat.

CategoryLleida Visio

© 2019 Lleida Visió Centre Oftalmològic | Av. Prat de la Riba 23, Travessia Humbert Torres . Lleida 25006. | 973 800 331

Urgencias: 622 239 000 | lleidavisio@lleidavisio.com