La síndrome de l’ull sec és una patologia molt comuna que afecta més de la meitat de la població. La sequedat ocular es pot deure a una producció insuficient de llàgrimes i/o a un excés d’evaporació. En aquest últim cas el problema rau en l’absència o la insuficiència de la capa externa lipídica de la pel·lícula lacrimal (secretada per les glàndules de Meibom) que provocarà un evaporació excessiva de la llàgrima, una inestabilitat de la pel·lícula lacrimal i una reacció inflamatòria de la conjuntiva.

Com a resultat d’aquesta alteració es poden manifestar trastorns de la visió, sensació de cos estrany, inflamació, entre d’altres. També poden aparèixer modificacions anatòmiques amb una atròfia dels orificis de sortida de les glàndules de Meibom, marcada per episodis infecciosos: mussols, sobreinfecció conjuntival i fins microulceracions de l’epiteli corneal.

La incomoditat diària dels pacients ha generat diversos tractaments. Fins ara s’aplicava calor i es feia un massatge, a més de realitzar una higiene palpebral amb tovalloletes i rentats amb sèrum fisiològic.

CategoryLleida Visio
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 Lleida Visió Centre Oftalmològic | Av. Prat de la Riba 23, Travessia Humbert Torres . Lleida 25006. | 973 800 331

Urgencias: 622 239 000 | lleidavisio@lleidavisio.com