Diferents tipologies de lents de contacte:

 

Cal tenir en compte, que hi ha diferents tipologies de lents i que allò que realment importa és seleccionar el més adequat, el que s’ajusta millor a les necessitats visuals de cada persona i a les seves motivacions (fer esport, anar a la feina, ocasions especials…). La clau perquè les lents de contacte resultin còmodes i pràctiques i no causin molèsties és una bona adaptació i un ús correcte, seguint mesures bàsiques de conservació i d’higiene que permetin mantenir-les en perfecte estat. Els tipus de lents de contacte més habituals són els següents:

Toves: són les més conegudes i es fan servir per compensar defectes refractius moderats en pacients amb miopia, hipermetropia i astigmatisme.

Semirígides: són més petites, més dures i, per tant, menys flexibles que les lents toves. Es fan servir en cas d’astigmatisme molt elevat o d’irregularitat corneal.

❤️ Híbrides: són la barreja dels dos tipus anteriors i es fan servir quan no és possible adaptar una lent semirígida perquè el pacient no la tolera, perquè no centra bé o perquè no abasta les irregularitats perifèriques de la còrnia.

Esclerals: es fan servir en els mateixos casos que una lent híbrida i també són aconsellables per a pacients amb ull sec sever, ja que, com que són més rígides i més grans, poden omplir-se de llàgrima artificial i crear un reservori que manté l’ull permanentment humit.

© 2019 Lleida Visió Centre Oftalmològic | Av. Prat de la Riba 23, Travessia Humbert Torres . Lleida 25006. | 973 800 331

Urgencias: 622 239 000 | lleidavisio@lleidavisio.com