Descobreix el misteri darrere dels teus parpellejos! 👁️✨

Sabies que parpellegem més del que creïs?

1. Mitjana diària: Parpellegem al voltant de 15-20 vegades per minut, la qual cosa suma més de 15,000 parpellejos al dia, de forma automàtica.

2. Manteniment ocular: Parpellejar manté els teus ulls hidratats i protegits de la pols i les deixalles.

3. Lubricació natural: Cada vegada que fem un parpelleig, les parpelles dispensen i distribueixen una fina capa de llàgrima sobre la superfície ocular, que manté l’ull lubricar i sà.

4. Disminueix la freqüència davant pantalles: En mirar pantalles, tendim a parpellejar menys, la qual cosa pot causar sequedat ocular. Alguna cosa semblant succeeix en concentrar-se en la conducció.

5. Reflex protector: El parpelleig és un reflex natural per a protegir els ulls d’objectes estranys. Les nostres parpelles són com un escut protector per als nostres ulls. Eviten l’entrada de partícules de pols, gèrmens i cossos estranys dins l’ull.

6. Diferències individuals: La freqüència de parpelleig varia de persona a persona.

7. Parpelleig reflex: Els parpellejos són majoritàriament reflexos involuntaris. Inclòs parpellegem quan no pensem en aquesta acció.

8. Parpellejos durant el somni: Fins i tot mentre dorms, continues parpellejant per a mantenir els teus ulls lubrificats. Encara que el parpelleig no realitza tot el recorregut, es realitzen petits espasmes.

9. Llenguatge no verbal: L’acceleració del parpelleig indica emoció o ansietat, per tant, es pot considerar un mètode de comunicació no verbal.

Sabies que parpellejar tenia tants secrets? Cuida els teus ulls i continua parpellejant! 😉👀

© 2019 Lleida Visió Centre Oftalmològic | Av. Prat de la Riba 23, Travessia Humbert Torres . Lleida 25006. | 973 800 331

Urgencias: 622 239 000 | lleidavisio@lleidavisio.com