En el nostre dia a dia tenim contacte amb una gran quantitat de substàncies químiques que es troben presents en productes que utilitzem quotidianament, com articles de neteja o higiene personal. Aquestes substàncies han de ser tractades amb especial preocupació ja que un mal ús o descuit poden arribar a provocar des d’irritació o dolor ocular, inflamació de l’ull, visió borrosa o lesions oculars de certa consideració.

La primera actuació que s’ha de dur a terme quan es manipulen substàncies químiques sempre ha de ser la prevenció. També és important llegir atentament les instruccions d’ús del producte abans de la seva manipulació per a conèixer els possibles riscs.

En qualsevol situació on es produeix una lesió ocular provocada pel contacte amb substàncies químiques, el primer que s’ha de realitzar és rentat profús dels ulls durant almenys 20 minuts amb aigua mineral o amb sèrum fisiològic. Si la persona afectada utilitza lents de contacte és preferible que se les tregui abans de rentar-se els ulls. En cas de no poder treure’s les lents ha de procedir igualment al seu rentat.

Durant l’aplicació dels primers auxilis és important intentar mantenir les parpelles obertes per evitar que la substància química afecti la conjuntiva o la còrnia. És primordial que la persona afectada acudeixi a urgència tan aviat com li sigui possible per a ser tractada per un oftalmòleg.

CategoryLleida Visio
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 Lleida Visió Centre Oftalmològic | Av. Prat de la Riba 23, Travessia Humbert Torres . Lleida 25006. | 973 800 331

Urgencias: 622 239 000 | lleidavisio@lleidavisio.com