El cristal·lí es troba envoltat per una capsula (sac capsular). En la cirurgia de cataracta, s’extreu el nucli la lent opacificada, mantenint la capsula, i s’insereix la nova lent transparent en ella.

 

Al temps de la cirurgia (mesos o anys) pot disminuir la visió amb sensació de boira, a causa de l’opacificació de la part posterior del sac capsular (càpsula posterior). Col·loquialment es coneix aquest fenomen com a “cataracta secundària”.

 

 

Tractament. Capsulotomia.

 

El tractament és ràpid i senzill. S’empra llum làser (làser YAG) per a realitzar una obertura en la capsula posterior opacificada, així retornar la transparència als medis.

 

La capsulotomia és un tractament ambulatori, molt segur i no requereix ingrés ni tampoc cap incisió.

Es dilaten les pupil·les amb gotes per a avarca la major àrea amb el làser i també s’utilitzen gotes anestèsiques, la qual cosa la fa indolora. La durada de tot el procés és d’aproximadament 30 minuts.

 

La recuperació visual és gairebé instantània, apreciant-se a les poques hores, en el moment en què les gotes de dilatar van perdent efecte. De totes maneres, es recomana venir acompanyat a la visita, ja que les gotes i les fortes llums dels instruments poden enlluernar al pacient.

 

És freqüent apreciar mosques volants o miodesopsies en els dies posteriors al tractament, fenomen que desapareix en pocs dies, però a vegades pot persistir per un temps més prolongat.

 

LLEIDA VISIÓ

CLÍNICA OFTALMOLÓGICA A LLEIDA

© 2019 Lleida Visió Centre Oftalmològic | Av. Prat de la Riba 23, Travessia Humbert Torres . Lleida 25006. | 973 800 331

Urgencias: 622 239 000 | lleidavisio@lleidavisio.com