Fa uns dies, el Dr. Salas va assistir al col·legi oficial de farmacèutics de Lleida, per tal d’explicar i conscienciar sobre les malalties oftalmològiques més corrents en la nostra societat.

En primer lloc va parlar sobre el Glaucoma, malaltia que afecta el nervi òptic i les pèrdues visuals que causa són irreversibles. L’augment de la pressió intraocular (PIO) és la principal causa que fa que es deteriorin les fibres del nervi òptic.

La següent malaltia comentada va ser la retinopatia diabètica, complicació ocular de la diabetis, causada pel deteriorament dels vasos sanguinis els quals irriguen la retina. Existeix una alteració en la permeabilitat dels vasos més fins, provocant que perdin líquid, això ocasiona que s’acumuli en la retina. Si aquesta acumulació afecta la zona central o màcula, pot donar lloc a una disminució de la visió a causa d’un edema macular.

També va explicar com afecta la degeneració macular associada a l’edat (DMAE), la qual és una malaltia degenerativa de la zona central de la retina, la màcula. Aquesta àrea proporciona l’agudesa visual, la qual permet a l’ull percebre detalls fins i petits.

Per últim, però no menys important, va parlar sobre les cataractes, consisteix en l’opacificació progressiva de la lent del cristal·lí de l’ull. Això impedeix el pas dels raigs de llum i per tant es produeix una pèrdua de visió. Aquesta pèrdua de transparència es deu al procés d’envelliment general que sofrim amb el pas dels anys que també afecta el cristal·lí.

CategoryLleida Visio
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 Lleida Visió Centre Oftalmològic | Av. Prat de la Riba 23, Travessia Humbert Torres . Lleida 25006. | 973 800 331

Urgencias: 622 239 000 | lleidavisio@lleidavisio.com