La diplopia o visió doble és la percepció de dos imatges d’un sol objecte. Es produeix perquè cada ull percep l’objecte en un punt diferent de l’espai, i el cervell ho interpreta com si existissin dos.

Tipus:

👀 Monocular: la doble imatge es percep amb un sol ull obert. És deguda a alteracions estructurals del globus ocular.

👀 Binocular: és la més freqüent. Apareix amb els dos ulls oberts i desapareix a l’ocloure qualsevol dels dos. Es produeix per una falta de paral·lelisme d’ambdos ulls per una alteració en el sistema oculomotor.

El diagnòstic

En la consulta, l’oftalmòleg realitzarà una anamnesis per a obtenir detalls sobre la forma d’aparició de la diplopia, la seva duració, si és constant o intermitent, si va acompanyada d’altres símptomes i si el pacient associa factors de risc. A més, realitzarà una exploració del segment anterior i posterior de l’ull, la reacció pupil·lar i la motilitat ocular per a determinar el grau de desviació i els músculs causants. En alguns casos serà necessari realitzar proves complementàries (analítica, estudi neuroradiològic) per a descartar compromís sistèmic.

El tractament

El propòsit dependrà de la causa de la diplopia. Una vegada diagnosticada i tractada, si la diplopia binocular persisteix, existeixen tres opcions terapèutiques:

👀 Prismes

👀 Toxina Botulínica

👀 Cirurgia dels músculs extraoculars

CategoryLleida Visio
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 Lleida Visió Centre Oftalmològic | Av. Prat de la Riba 23, Travessia Humbert Torres . Lleida 25006. | 973 800 331

Urgencias: 622 239 000 | lleidavisio@lleidavisio.com