Per regla general es recomana esperar fins els 21 anys per operar la miopia perquè és l’edat a la qual se sol estabilitzar en la majoria de les persones. No obstant això, en casos de necessitats especials com poden ser oposicions, es pot operar abans d’aquesta edat.

 

El LASIK (queratomileusi in situ assistida per làser) i la PRK (queratectomia fotorefractiva) són les tècniques de cirurgia refractiva corneal més emprades en l’actualitat per la seva seguretat i eficàcia per corregir miopies, astigmatismes i hipermetropies lleus i moderades.

 

Les dues tècniques corregeixen els defectes refractius mitjançant un làser d’excímer que remodela la forma de la còrnia perquè la imatge es formi sobre la retina sense necessitat d’ulleres. La diferència entre les dues tècniques està en la primera part de la cirurgia. En el LASIK, un altre làser (de femtosegons) o una fulla mecànica (el microqueratom) tallen prèviament una làmina superficial que conté epiteli (la capa més externa de la còrnia) i estroma de la còrnia. Aquesta làmina anomenada “flap” s’aixeca a continuació, i el làser d’excímer s’aplica a la còrnia. La PRK és una tècnica més superficial que el LASIK ja que únicament es retira l’epiteli de la còrnia amb una espàtula, i s’aplica directament el làser d’excímer.

CategoryLleida Visio
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 Lleida Visió Centre Oftalmològic | Av. Prat de la Riba 23, Travessia Humbert Torres . Lleida 25006. | 973 800 331

Urgencias: 622 239 000 | lleidavisio@lleidavisio.com