Amb l’arribada de l’estiu, la protecció dels nostres ulls envers la radiació solar es fa encara més imprescindible. L’excés d’exposició a la radiació solar pot provocar símptomes oculars lleus com per exemple llagrimeig, irritació ocular i sequedat, o alteracions més greus com una queratitis (afecció en la còrnia) o afeccions en la màcula. A més a més pot afavorir en l’aparició prematura de les cataractes.

A l’hora d’escollir la tipologia de les lents de les ulleres de sol, hem de tenir en compte per a quina situació les volem. En aques post us deixem consells per tal d’escollir millor la categoria de les lents i el color:

Categoria 0: lents que absorbeixen fins a un 20% de llum. Aptes per interiors i dies nuvolats.

Categoria 1 i 2: Fins a un 80% d’absorció. Les lents lleugerament acolorides s’utilitzen tot l’any, en condicions de llum solar mitja.

Categoria 3: Bloquegen entre un 82% I un 92% de llum. Ideals per a condicions de lluminositat elevades (platja, muntanya…)

Categoria 4: Lents indicades per zones d’alta muntanya, on la incidència de llum solar és extrema. Aquestes lents són capaces d’absorbir fins a un 98% de llum.

Els colors de les lents poden ser:

Tons grossos, ideals per dies solejats i esporta aquàtics. També són recomanables per conduir.

Tons marrons: molt aconsellables per gent miop. Van molt bé per dies nuvolats o solejats amb condicions lumíniques canviants, ja que milloren el contrast i la percepció de profunditat.

Tonalitats verdes: molt utilitzades per jugar a tenir, golf o practicar esports d’hivern. Molt aconsellable per persones amb hipermetropia

Lents grogues o taronges: milloren el contrast amb condicions de poca llum. Són una opció per esquiadors, ciclistes de muntanya. Però no són aconsellables per dies amb molt sol.

CategoryLleida Visio
Write a comment:

*

Your email address will not be published.

© 2019 Lleida Visió Centre Oftalmològic | Av. Prat de la Riba 23, Travessia Humbert Torres . Lleida 25006. | 973 800 331

Urgencias: 622 239 000 | lleidavisio@lleidavisio.com